Over

De mobiliteit van medewerkers, apparatuur en data neemt sterk toe. Met de groei van de mobiliteit groeien ook de risico’s. Diefstal of verlies van o.a. laptops en USB opslagmedia vol met persoonlijke of vertrouwelijke gegevens zijn aan de orde van de dag. En hoe veilig zijn de alle internetverbindingen die gebruikt worden om ergens in te loggen?

Internet of Things (IoT)

De term ‘Internet of Things’ bestaat al enkele jaren en wordt met de dag groter. Onbewust maken we met z’n allen dagelijks gebruik hiervan en verliezen we hierdoor onze privacy.

 

De Tweede Kamer wil dat het kabinet onderzoekt hoe internet-of-things-apparaten beter beschermd kunnen worden tegen computercriminaliteit. Honderden miljoenen elektrische apparaten zijn verbonden met internet. Vaak zijn deze eenvoudig te hacken. Vorige maand wist de gijzelsoftware WannaCry miljoenen computers te besmetten. Beter beveiliging moet een herhaling van een dergelijke situatie voorkomen. (bron: NRC)

 

Bewust veilig mobiel werken

Onze mening is dat mobiliteit veel veiliger kan en moet. Van hieruit bouwen we aan een productportfolio waarmee we slimme oplossingen kunnen bieden voor veilig mobiel werken en internettoegang.

Momenteel hebben we state-of-the-art oplossingen voor veilige dataopslag, veilige datacommunicatie, centraal management en voor virtuele desktops in ons pakket. Daar komen allengs nieuwe concepten en producten bij.